Buďte NYX: Životní styl plný odvážných odstínů a lesku

S dekorativní značkou NYX jsem se setkala podrobně před 6 lety. Založena byla ale už v 90. letech v Los Angeles uměleckou manažerkou Toni Ko. Co příval hravých barev v devadesátkách znamenal? A proč název NYX?

Možná vás překvapilo to samé. Do té doby jsme ale byli asi moc při zdi, co se týče make-up experimentování. Odvážné líčení v tu dobu ještě buď neexistovalo, nebo nebylo tak vkusné, jak zamýšlela právě svým záměrem založit značku samotná Toni Ko. Já sama si pamatuji z devadesátek na tetování a třpytky z bravíček, modré stíny a různobarevné melíry.

Význam NYX vám možná do této doby nic neřekl. To je v pořádku, protože nikdo z nás není odborník na řeckou mytologii. Odtud ale pochází pojmenování této dekorativní kosmetiky, kterou používají i vizážisté. NYX byla řecká bohyně noci, z čehož plyne asociace i pro název dekorativky. 

NYX je určena pro mladé dívky a ženy, které se nebojí vyhledávat (nejen) noční zábavu. NYX je výrazný, zato však ženský styl. Nebojí se zdůraznit vaše přednosti a pomůže vám vyjít z vaší komfortní zóny výraznou rtěnkou nebo očními linkami, které podtrhnou váš půvab. 

NYX dekorativní kosmetiku zakoupíte v parfumeriích Douglas, nebo i v drogeriích Rossmann.
NYX dekorativní kosmetiku zakoupíte v parfumeriích Douglas, nebo i v drogeriích Rossmann.

Be juicy!

Já jsem věrnou nositelkou matných rtěnek, ale také máslových lesků na rty. Tentokrát jsem ale měla možnost vyzkoušet jemně pigmentovaný lesk na rty Fat Oil Lip Drip, který je k dostání v několika šťavnatých odstínech. Určitě oceníte jeho výdrž a krásný ovocný pocit. Obsahuje malinový a ostružinový olej. Také se může pyšnit výdrží až 12 hodin. A hlavně – nelepí více, než je zdrávo. Já jsem si vybrala odstín Supermodel v jemné růžové, s opravdu decentním juicy malinovým efektem. Lesk můžete nanést i na vaši oblíbenou rtěnku.

Odstín Supermodel je jen jemně pigmentovaný.

Dramatický look podzimním měsícům sluší

Pakliže si přejete zvýraznit i oči, využijte nabídku pestrých odstínů očních linek z kolekce Vivid Brights. Já se přiznám, že co se týče linek, nejsem v tomto směru tak zkušená, obzvláště u těch fixových. Zvolila jsem odstín On red, který mi perfektně připomínal podzimní měsíce a bordó odstíny podzimní přírody. Nemusíte se držet jen jedné barvy, přejete-li si dodat více na příjemné ženské démoničnosti. 

Jaký nejoblíbenější produkt z kosmetické značky NYX máte vy?

Článek vznikl na základě spolupráce s all2test.com.

Kosmetiku NYX zakoupíte v parfumeriích Douglas, v drogeriích Rossmann, nebo na vašich oblíbených e-shopech.

Foto: Vlastní archiv.